Deze behandelingen bieden wij aan

Behandelingen2022-11-30T13:26:22+01:00

Behandelingen
in moderne behandelkamers

In onze vier moderne behandelkamers kunnen we u een hoeveelheid aan behandelingen aanbieden, van preventie en mondhygiëne tot uitgebreide restauratieve behandelingen.

Daarnaast werken wij samen met specialisten in de regio voor wat betreft specifieke behandelingen zoals orthodontie en kaakchirurgie/implantologie.

Informatie over allerlei tandheelkundige onderwerpen vindt u op de website van
het Ivoren Kruis: www.ivorenkruis.nl

Preventie en mondhygiëne

Preventie houdt in de gezondheidszorg in het voorkomen van ziekte. In de mondzorg gaat het dan voornamelijk om gaatjes (cariës) en tandvleesaandoeningen (gingivitis en parodontitis). Preventie begint met het zo goed mogelijk voorlichten van u als patiënt en u vervolgens motiveren om met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag te gaan en te blijven. Daarom is in onze praktijk preventie een taak van het hele team.

Specifiek op preventie gericht is onze preventie-assistente. Zij richt zich vooral op patiënten met tandsteen boven het tandvlees (gingivitis). En net als de rest van het team werkt zij voor kinderen van 0 tot 18 jaar volgens de Gewoon Gaaf methode. Na een individuele risico door de tandarts of mondhygiënist zal zij de ouder(s) en het kind een advies geven dat is afgestemd op het gebit van het kind. Daarbij zal zij zonodig ook helpen het gebit zo goed mogelijk schoon te houden, de kiezen zonodig extra beschermen (sealen) en/of een fluoride-behandeling geven.

Heeft u tandvleesontsteking waarbij ook het kaakgebot aangedaan is, dan wordt u binnen onze praktijk behandeld door de mondhygiëniste. Zij  behandelt voornamelijk patiënten met tandsteen onder het tandvlees. Daarbij gebruikt ze o.a. de Airflow Prophylaxis Master. Een apparaat dat de tandplak wegstraalt en waarmee het tandsteen bijna pijnloos verwijderd wordt.

Wortelkanaalbehandelingen

Voor moeilijke wortelkanaalbehandelingen beschikken wij over een dentale operatiemicroscoop. Hiermee kunnen wij zonodig de wortelkanalen uitvergroten en u een state-of-the-art behandeling geven.

Slijtage en esthetisch

Is uw gebit afgesleten door bijvoorbeeld erosie, tandenknarsen, te hard poetsen of een combinatie hiervan, dan kunnen wij uw tanden en kiezen opbouwen met composiet (wit vulmateriaal) of porselein, of een combinatie hiervan. Overleg met uw behandelaar wat voor u de beste optie is.

Kronen/bruggen en protheses op implantaten

Nadat u geïmplanteerd bent door een van de specialisten buitenshuis, kunnen wij na een inhelingsperiode de kronen/bruggen dan wel de protheses op de implantaten vervaardigen.

Slaapapneu

Heeft u last van een onderbroken slaap door snurken? Of heeft u last van nachtelijke ademstops en voelt u zich overdag niet fit? Na een uitgebreid slaaponderzoek door een specialistenteam in het SKB kunnen wij u op hun verwijzing een “snurkbeugel” (MRA) aanmeten. Zie ook: www.apneupagina.nl